9 Mart 2016 Çarşamba

Sarımsak Mucizesi

İlk duyduğumda çok şaşırmıştım. Doktorum yoğurt yemeyen bir bebeğe sarımsaklı yoğurt yedirmeyi önerdiğini anlattığı gündü hatta tam olarak :) "el kadar bebeğe sarımsak dayanır mı hiç?" demiştim hatta kendi kendime... bebeklere sarımsak vermek fikri pek hoş gelmemişti kulağıma.. Ancak bebeklere sarımsak vermek, sanıldığı gibi, onların tansiyonunun düşmesine, tüm gün uyuklamalarına, ağzının leş gibi kokmasına (evet biraz kokuyor ama faydalarının yanında onun sarımsak kokan lokum ağzı yenir zaten) bebeklere sarımsak vermek fikrine sıcak bakmam ise tam olarak şöyle oldu; www.prensesveannesi.comwww.prensesveannesi.com bloğunun sahibesi sevgili arkadaşım Hande, hem diş çıkarma döneminde antibiotik özelliği sayesinde bebişlere birebir geldiğini hem de soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden bahsederek, en azından her gün yemeklerinden bir öğününe, bir diş sarımsak koymamı tavsiye etti. 
Kendisine ne kadar teşekkür etsem az.. Söylediği günden beri onu dinledim. 6-7 aydır kızımın her gün olmasa da, haftada en az 4 kere bir öğünündeki yemeklerine bir diş sarımsak rendeliyorum. Hem tadını çok seviyor. Hem de doğal antibiotik olduğunun bilincideyiz. Ağzı kokarsa koksun. Bebek o... Poposu da kaka kokuyor altına yaptığında.. Tansiyon düşme olayını bilemem, doktorunuza danışın. Bizde o tarz reaksiyonlar olmadı çok şükür. Ama bağışıklık sistemi konusunda size teminat verebilirim. Sarımsağın faydaları saymakla bitmez bunlar dışında da; vücutta mikrop barındırmaz, bilinenin aksine, vücudu dinç tutar, kabızlığa iyi gelir, vücuttaki yara ve kesiklerin hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Saymakla bitmeyecek pek çok faydası olan bu mucize besin; bebeklere sarımsak vermek fikri konusunda benim gibi sabit fikirli olan annelerin dolaplarından eksik etmemeleri gereken doğal bir antibiotik. Peki nerelerde kullanıyorum sarımsağı?
Öncelikle tarhana çorbası, gerçekten nefis oluyor.
Köfte. Bebek köftelerimin içine sarımsak yanında taze soğan da koyuyorum. Yağmur bayılıyor. 
Yoğurt
Bebek kumpiri
Aslında her yemeğe konulabilir ama bu yukarıdakilere çok daha fazla yakışıyor. 
Haydi anneler! Siz de bebeklere sarımsak vermek konusundaki fikirlerinizi benimle burada paylaşın, birlikte fikir alışverişi yapalım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

© Sağanak Yağışlı Blog Template designed by Juvmom - Sesukamu