24 Mayıs 2018 Perşembe

Yurt Disina Ev Tasima

Evlenip geldigim (annemin deyisi ile gelin girdigim), cocugumu dogurdum, butun guzel, tatli, aci anilarimin oldugu evim evim guzel evim ile vedalasma seromonim cok uzun ve sancili oldu. Ben bu evden cikip baska semte nasil tasinirim diye ara ara dusunurken bizim uclu koltuk okyanus gecti.
Oktay in calisacagi universite tasinma masraflarini belirli oranda karsilayacagi icin evimizden bir takim esyalari uluslar arasi bir tasima sirketi ile kara yolu uzerinden Bristol e gonderdik.
Tasima sirketleri ile ilgili on arastirma yaptigim sirada internette bir araci firmanin web sitesinden bir form doldurdum. Ertesi sabah 5 tane firma beni tek tek aradi ve expert gondermeyi talep etti. Ancak henuz hangi esyalari gonderecegimiz belli olmadigi icin kesin bir sey soyleyemedik. Fakat bunca yillik calisma hayati, e yas da olmus 33-34 insa anliyor aki karayi. Iki firma digerlerine nazaran daha guvelinilir ve usturuplu geldi hepimize. (hepimiz dedigim oktay, ben, annem, kayinpederim, kayinvalidem, kaynim) 😁 boyle islerde bilirsiniz herkesin nabzini azar azar yoklamak lazim ki kimsenin gonlu kirilmasin.
Her neyse araya Christmas girdi, boxday di derken bizim is 25 gun kadar askiya alindi. Daha sonra beni arayan ilk firma Alfa Omega World Movers ta karar kildik. Umit bey ile konusmamizda biraz ucuk bir rakam cikarmisti fakat zaman esnekligimiz ve ayni konterner ile iki farkli ev tasima durumu ile epey pazarlik yapildi fiyat neredeyse yari yariya dustu. Firmanin Avrupa ayagi Eurovan diye bir sirket. Gercekten cok profesyoneller. Biz hic bir sey yapmadik. Her seyi tek tek paketlediler, sardilar sarmaladilar ve tira yuklendi. Sadece gumruk cikisinda sorun olmamasi adina birlesik krallik a tasinma prosedurlerinde sizden online bir form doldurmaniz isteniyor. Bu formda da gideceginiz ulkedeki ikamet adresinizi istiyorlar. Bizim bu islere kalkistigimizda henuz adresimiz belli degildi yani evi tutmamistik. O kismi bos biraktik ama Oktay in is sozlesmesi vs belgeleri koyduk eke ki adamlar niyetimizin ciddi oldugunu anlasin diye :) nitekim iki gune geldi numara. Gumrukten gelen numarayi tasima sirketine veriyosunuz. Hepsi bu. Esyalarimiz 1 subat ta paketlendi. 15 gun sonra tir yola cikti (bu sure zarfinda Istanbul da depoda kaldilar) ve Mart ortalarinda Bristol deki evimize teslim edildi. Dogum Cd si disinda tek bir kirik dokuk yoktu. Onu da nasil becerdiler bilmiyorum ama yine de okyanus asiri bir tasinma seruveni icin hic de fena bir performans degil 😉
Konu ile ilgili daha detayli bilgi almak isterseniz yorum birakabilirsiniz. Detaylari seve seve paylasirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

© Sağanak Yağışlı Blog Template designed by Juvmom - Sesukamu