28 Aralık 2015 Pazartesi

Anne Tavsiyesi: Kanguru Kullanımı

Anne tavsiyesi köşesi ile herkese merhaba :)

Arada çeşitli konularda anne tavsiyesi başlığı altında kullandığım ürünleri, annelere ve adaylarına, fikir olsun diye tanıtmaya ve bilgi vermeye karar verdim. Kesinlikle reklam amaçlı bir içerik değildir. 

Kanguru konusunda herkesin çok yalnış bildiği bir doğrudan bahsetmek istiyorum. Bebeklerin kanguruda taşınması bacak gelişimini olumsuz yönde etkilemez. Aksine, bacaklar ne kadar açık durursa (kurbağa bacağı pozisyonu), kalça gelişimi de o kadar sağlıklı olur. 

Kurbağa bacağı pozisyonu;
Bu duruş bebeğin bacakları fleksiyonda iken, dizleri yukarıda poposu aşağıda M şeklinde bir duruştur.

Anne karnında bebeklerin bacakları sıkışık alanı en iyi şekilde kullanabilmek için bükülür. Yetişkinlerde kalça çıkığı gibi görünen bu durum,  bebekler için normal ve bebeklerin kalça gelişimi için son derece önemlidir.
Yeni doğmuş bir bebeğin kalça eklemleri, yetişkinlerdeki sert kemik iskelet yapısının aksine, çoğunlukla daha esnek bir yapı olan kıkırdaktan oluşur, bu yapı on iki aylık bir süre zarfında yavaş yavaş düzelir
Kalça eklemlerinin doğru bir şekilde gelişmesi için, kalça eklemleri doğal olmayan gergin duruşta değil, mümkün olduğunca sık fleksyonda (kurbağa duruşu) olmalıdır.

Bu yüzden de kalça gelişim geriliği ya da kalça çıkığı olan bebeklere, doktorlar tarafından geniş bacak aralıklı kangurular önerilir. 

Biz önce Chicco Go kullanmayı denedik, ancak bacak aralığı oldukça dar olduğu için, Amazonas'ın aşağıda resmi bulunan modelini alıp kullanmaya başladık. Yağmur 6 aylıkkenden beri de çok rahatlıkla kullanıyorum. Şu anda 15 aylık, sanırım birkaç ay daha bizi idare edecek  :) Bizim için çok pratik bir taşıma gereci. Çünkü aniden bir yere gitmek durumunda, eğer asansörlü bir evde oturmuyorsanız, bebek arabasını aşağı indirmek (eğer siz de bizim gibi travel sistem hatasına düştüyseniz -ki ondan da başka bir yazımda bahsedeceğim) işkence...
Amazonas, sling ve kanguru konusunda yurtdışında oldukça bilinen bir marka olmasına rağmen ülkemizde çok fazla adından bahsettirmemiş. Ama kalitesi, kanguruda oldukça bilinen Momfort markası ile eşdeğer ölçüde iyi.


3 yorum:

  1. canım benim, yazını pek etkileyici, yeni bloğunu da pek cici buldum, bol tıklı bol üyeli olsun :) prensesim doğduğundan beri niyetlendiğim ama bi türlü başlayamadığım anne bebek bloğum için beni fazlasıyla gaza getirdin bu yüzden sana ne kadar teşekkür etsem az. 2 senedir bi dünya blog görsen de tanıdığın, sevdiğin birinin adımıyla daha çok hevesleniyosun :) sana kocaman sevgiler, bize güzel şeyler yaptıran meleklerimize kocaman öpücükler.
    not: yeni bloğumu açar açmaz ilk iş seni takip edicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handemm canim benim. Emin ol benim de sosyal medyada aktif olma konusunda feyiz aldigim kisilerin basinda geliyorsun. Hem tanidigim bildigim hem de zevkine bayildigim sevgili blogger arkadasim :) yeni blogunu heyecanla bekliyorum. Daimi takipcin olacagim. Prensesine opucukler :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil

© Sağanak Yağışlı Blog Template designed by Juvmom - Sesukamu