10 Aralık 2015 Perşembe

Kıymalı Pancarlı Püre

Dünyanın en güzel renkli sebze püresini yapmış olabilirim :) yaşasın pancar! Enginar çıktığından bu yana hemen hemen her hafta en az iki kere çorbalara enginar koydum. Karaciğer gelişimi için birebir, çoğu kişi bilir... ek gidaya geçerken kış bebeği olmanın botanik faydalarını da dibine kadar yaşadık. Ispanak, kereviz, pırasa, enginar, elma, armut.. ama artik başka lezzetlere de yelken açma zamanı geldi :) taze taze arakalar, pembe pembe parcalar, kadife yeşili semizotlari.... 
Malzemeler
1 kök pancar
1 patates
1 köfte büyüklüğünde yağsız dana kiymasi
1 tatlı kaşığı irmik
1 çay kaşığı zeytinyağı

Dikkat edilmesi gereken tek nokta pancarin ayri haşlanip pistikten sonra suyunun dokulmesi. Cunku pancar nitrat içeren bir sebze ve haslandiginda haşlama suyunda yuksek nitrat barindiriyor. Bu da bebeklere zararli. Patates, kıyma, irmik haslandiktan sonra ayrı bir yerde haşlanip suyu suzulmus pancar ilave edilip tel süzgeçten geçirilip z.yagini ilave ediyoruz. 
Afiyet olsun minik gurmelere :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

© Sağanak Yağışlı Blog Template designed by Juvmom - Sesukamu